Reizigersadvies

Gezond op reis
U gaat binnenkort op reis en u komt natuurlijk graag gezond weer thuis. Een verblijf in het buitenland kan een risico voor uw gezondheid inhouden. Gelukkig kunt u een deel van de gezondheidsrisico’s tot een minimum beperken.

Ik adviseer u om ten minste 6 weken voor uw vertrek reizigersadvies op maat te krijgen bij HACUSERK. Liever laat dan nooit geldt als u ‘last minute’ op reis gaat.

Zelfs wanneer u geen patiënt bent in onze praktijk, bent u welkom bij HACUSERK.

Bij mij krijgt u advies op maat. Ik houd hierbij rekening met uw specifieke gezondheidstoestand, reisdoel, reisduur, reisroute en manier van reizen. Ik ben een gespecialiseerd reizigersgeneeskundig huisarts, die u hierin deskundig kan adviseren en ik werk volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum voor Reizigersadvisering (LCR).

Intakeformulier

U kunt op de praktijk een ‘reizigers intakeformulier’ ophalen,  maar u kunt het formulier ook online invullen door op de link te klikken.

(Voor het reisadvies is het belangrijk te weten of u als kind gevaccineerd bent tegen mazelen (BMR) of mazelen heeft gehad.  U kunt dit aangeven op het formulier).

Nadat wij het formulier van u hebben ontvangen, neem ik vervolgens contact met u op, voor het maken van een afspraak. Op het spreekuur worden de adviezen besproken en eventueel benodigde vaccinaties toegediend. Bent u reeds in het bezit van een internationaal inentingsbewijs/het gele boekje? Neem deze dan mee naar de afspraak.

Kosten

De kosten voor het advies zijn € 55,50 per persoon. Dit bedrag betreft een landelijk tarief wat in principe wordt vergoed indien u aanvullend verzekerd bent. Controleer dit bij uw verzekering.

Dit bedrag is voor: het samenstellen van het advies, toedienen van de vaccinaties, een internationaal inentingsbewijs en informatiefolders. De kosten voor de vaccinaties worden apart door de apotheek aan u gefactureerd. U krijgt dus twee nota’s die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.